Miért játszunk ismerkedéskor?

Magad is szoktál ilyen-olyan játékokat játszani ismerkedéskor, ugye? Nem veszed fel elsőre a telefont, csak másnap felelsz az SMS-re, vagy úgy teszel, mintha elfelejtetted volna, mit mondott korábban… Néha ösztönösen próbáljuk manipulálni a másikat, és nem is tudjuk igazán, hogy miért. Itt megtalálod azt az 5 okot, melyek a leggyakrabban vezetnek az efféle kis meccsek lejátszásához randizgatás során.

Spíler vagy (vagy annak gondolod magadat)

A legkézenfekvőbb ok, hogy megtanultad, hogyan kell a másikat érzelmileg befolyásolni, és tudatosan veted be ezeket a trükköket. Ha végigolvastad az összes randigurus „szakcikket” a neten, és fejből vágod, hogy a lányok melyik „húzására” mi a lépés, akkor nem véletlenül döntesz az ilyen játékok mellett.  Ezzel akkora gond nincs is, viszont tartsd észben, hogy ami az ismerkedés elején a javadra válik, attól a lányok rövid úton falra fognak mászni. Bizony, ezek a trükkök és apró érzelmi játszadozások hosszú távon éppen ellentétes hatást érnek el – és egyszer lehet, hogy éppen egy csodálatos és elbűvölő hölgy fog otthagyni a gyerekes húzásaid miatt.

Félsz

Ha kényszeresen apró játékokba menekülsz ismerkedés közben, akkor az is lehet, hogy egyszerűen nem rendelkezel elég tapasztalattal e téren. Azt hiszed, hogy „ezt kell tenni”, vagy ha nem teszed, akkor valami „rosszul sül el…”  Az igazság az, hogy a radikális őszinteség a legjobb barátod az ismerkedés során. Éppen ezért szoktak vigyázni a lányok a „spílerekkel”: akik játékokat játszanak a hölgyekkel, azok általában tényleg magasról tesznek a nőre, és csak a könnyű szexet keresik.

Nem tudod, mit akarsz

Ha azon kapod magadat, hogy tudatosan nem válaszolsz a lány hívásaira, vagy igyekszel elkerülni a városban, egyetemen vagy munkahelyen, akkor az is lehet, nem tudod, mit akarsz igazán.  Talán nem találod elég vonzónak a személyiségét, vagy van valami a külsejében, ami jobban taszít, mint gondoltad? Esetleg a félelmeid, vagy egyéb álmaid, terveid miatt nem akarsz jobban belekavarodni a dologba?  Előbb magadnak kell tudnod, mik a terveid – mennyire akarsz csak „szórakozni,” és mennyire gondolod komolyan –, és csak utána vágj bele a randizásba!

Elintézetlen ügyeid vannak

Félszegen ismerkedsz, vagy óvatosan „sakkozol”, nehogy valaki meglásson, mikor egy lánynak teszed a szépet?  Lehet, tényleg félsz attól, hogy lebuksz: ha van elintézetlen ügyed, ha még „nem szakítottál még a másikkal” – ahogy a kevésbé bátor urak tapintatosan meg szokták fogalmazni –, vagy ha ne adj’ Isten egyáltalán nem tud a párod arról, hogy új kalandok után jársz, akkor okkal félhetsz a lelepleződéstől!  Ilyenkor egy megoldás van, hogy ne rettegj attól, ki jön még be randi közben a kávézóba: varrd el a szálakat, zárj le minden ügyet, és tiszta lappal, tabula rasával folytasd az életedet!

Nem tudsz ismerkedni

Ha teljesen ötlet nélkül állsz a „ringben”, és nem tudod, mit is kéne tenned randizáskor, az még egy oka lehet annak, hogy úgy néz ki, mintha játékokat űznél. Ilyenkor ne gondold túl a dolgot: legyél őszinte (azt is megmondhatod, ha még nem volt sok tapasztalatod ezen a téren), és dőlj hátra.  Randizni és ismerkedni jó élmény – nem házimunka, és nem is matekpélda, úgyhogy trükkök és kalkulálás sem kell hozzá.

(Forrás: men.hu)

A cikket a Mrpotencia.hu tette közzé.