Üdülés kettesben, gyerek nélkül? Igen! Ezért van szükség erre

A gyerek megszületése után nem áll meg az élet, sőt nem csak vele, hanem külön a pároddal, kettesben is érdemes elutazni. Miért? Meggyőző érvek következnek.

Változik a kapcsolat?

Mindig kettőn áll a vásár, teljesen mindegy, milyen kapcsolati problémáról beszélünk. Ha nagy vonalakban nézzük a frissen bővült családokat, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy az anyukák megváltoznak.  A nap 24 órájában vigyáznak a gyermekre, nem csupán nappalra, átlagos munkakörre koncentrálódnak a feladataik. Ezzel nyilván nem alacsonyítjuk le az apukákat, akik gyakran kettő helyett dolgoznak, és szerencsés esetben otthon is besegítenek.  Ha mindkét fél odateszi magát, akkor működhet az új felállás, megmarad a türelem, márpedig így nem lesz olyan rettentően nehéz a kapcsolatra is odafigyelni.

A férfinak több türelem, a nőnek több megértés kell

Összességében tekintve a problémát, azt mondhatjuk, hogy a férfiaknak több türelmet kellene gyakorolniuk, el kellene fogadniuk az aktuálisan „második helyet”, azt, hogy kicsit háttérbe szorultak. Ezzel szemben a nőknek nem csupán megértetni kellene magukat, hanem nekik is megértést kellene gyakorolniuk, elvégre a férfiérzések, kívánalmak vajmi keveset változnak néhány hónap alatt.  Ez a kompromisszum rettentően lényeges, de nem feltétlenül fog tudni működni, ha a párosnak korábban is voltak gondjai, ha nem kommunikálnak eleget, vagy, ha túl korán vágtak bele a családalapításba, és nem volt idejük megismerni a másik természetét, igényeit.

Rendszeres kapcsolatápolás

Nem szabad megvárni, amíg valamelyikőtök kiborul: a kedvesed belefásul az otthonlétbe, az óránként ismétlődő, hosszú hónapokon keresztül tartó rutinba, te pedig a rendetlenségbe és a túlhajszoltságba. Ha a saját kis életetek problémás, akkor aligha lesz a kapcsolatotok harmonikus.  Amint van rá mód, ideje közösen kikapcsolódni, akár a gyerkőccel karöltve. Egy darabig csak nagyon nehezen, vagy nem is lehet megoldani, hogy a gyermeket magatok mögött hagyhassátok, de ez nem azt jelenti, hogy otthon kell ülnötök.  Egyrészt a csöppségnek is jól jönnek az új ingerek, az új környezet, szerencsés, ha hozzászoktatjátok az utazáshoz, kikapcsolódáshoz, ez később megkönnyíti a dolgotokat. Másrészt, ha napokra nem is, de órákra el tudtok szakadni a hétköznapoktól, és már ez is rengeteget segíthet.

Nyaralás édes kettesben

Sok szülő rémesnek érzi magát, ha hátrahagyja szüleire, vagy akár egy megbízható bébiszitterre a gyermekét, pedig a legritkább esetekben kell emiatt aggódni. Nyilvánvalóan el kell mondani a csemetének, hogy most elmentek, de vissza fogtok jönni (akkor is, ha úgy tűnik, nem érti még, amit állítotok). Magától értetődő az is, hogy nem tíznapos, kéthetes nyaralásra kell menni első alkalommal. Kezdetben elég a délután, az első különalvás, vagy akár néhány nap külön. Ez a gyermeknek sem katasztrófa, a nagyszülők imádják, ti pedig újraépíthetitek a kapcsolatotokat.  Nem lesztek rémes szülők attól, hogy szántok egymásra időt, sőt! A szerelmetek ápolásával a legjobbat teszitek a családotoknak.

Ha nem tudtok elszakadni

Természetesen az is lehet, hogy nem tudjátok kire bízni a gyermeket, vagy az anyuka egyszerűen képtelen lazítani, ha nincs elérhető közelségben a legifjabb családtag. Ilyenkor marad a köztes megoldás, ami legalább annyira élvezhető, mint a teljesen különtöltött idő.  Ebben az esetben keressetek olyan bababarát szállodát, ahol nem csak leköthetik magukat a gyermekek, hanem szakértők néhány órára a felügyeletüket is vállalják. A rendszeres ellátás tudata megnyugtató, a gyermek elérthető közelségben marad, mégis naponta többször van egymásra időtök.  Természetesen ez a rendszer nem működik minden csemete esetében, vannak, akik a szülők tényleges távollétében sokkal felszabadultabbak, mintha tudják, hogy bármikor betoppanthatnak – próbát kell tenni!

(Forrás: men.hu)

A cikkeket a www.mrpotencia.hu oldal tette közzé.