Ezért biztatunk, hogy olyan nővel kezdj, aki szeret olvasni

Könyvmolynak lenni trendi, a műveltség pedig szexi! A következőkben kifejtjük, miért is tudsz egy ilyen lánnyal minden eddiginél tartalmasabb kapcsolatot kialakítani.

Remekül elvan egyedül is

Ha nem tartozol azok közé, akik a társukkal „össze akarnak nőni”, valószínűleg nagyra becsülöd egy hölgyben, ha nem óhajt éjjel-nappal a nyakadon lógni. Amennyiben olyan társat választasz, aki órákig jól elvan egy könyv társaságában, harmóniára számíthatsz.  Egy olvasásért rajongó lány valószínűleg nem fog leteremteni a túlórával vagy barátokkal töltött időért, elvégre ő is képes a sajátját tartalmasan eltölteni. Persze, a dolog hátránya, hogy egy-egy bestseller-várományos megjelenésekor akár háttérbe is szorulhatsz, ám ez igazán csekély ár a nyugalomért.  Becsüld meg az önállóan is teljes, boldog nőt, mert számára nem te magad vagy a boldogsághoz vezető út, hanem társakként együtt haladhattok!

Empatikus

Kutatások bizonyítják, hogy a fikciós művek rajongói jobban át tudják élni mások érzéseit. Ez abszolút érthető, hiszen egy regény olvasásakor nyilván te is beleképzeled magad valamelyik hősnek a bőrébe.  A folyamat talán nem tudatos nálad, de rád is igaz, hogy szüntelenül próbálod megérteni, az adott szereplő miért viselkedik pont így. A magánéletben pedig előny, ha nem kell hosszan fejtegetned életed nőjének, min mész keresztül épp.  Tökéletes összhangot teremthet köztetek, ha nem tudja, csak érzi – ekkor jó esély van rá, hogy leteremtés helyett egy hatalmas ölelést fogsz kapni.

Kritikusan gondolkodik

Lehet, hogy egy kritikus szemléletű nő első hallásra nem pont életed álma. De gondolj csak bele: ha intelligens is mellé, ez messze nem azt jelenti, hogy „agyarait” ellened fordítja!  Egy ilyen csajszi bármikor képes az önálló, határozott döntéshozatalra, kristálytisztán látja a dolgokat, és olyan nézőpontot tárhat eléd, ami magadtól eszedbe sem jutna. Az ő oldalán szellemileg szárnyaló beszélgetésekre, elgondolkodtató meglátásokra és kompromisszumos megoldáshoz vezető vitákra számíthatsz.

Könnyen elfoglalja magát

Lássuk be: nincs rosszabb az olyan barátnőnél, barátnál, rokonnál, ismerősnél vagy kollégánál, aki mindig valamilyen külső impulzusra vár, hogy lekösse a figyelmét. Különben szabályosan a nyakadba liheg, és egy pillanatra sem hagy élni…  Nos, egy könyvrajongó lány oldalán még véletlenül sem kell attól tartanod, hogy egy unatkozó libuska bébiszitterévé válsz. Sőt, attól sem, hogy vasárnap délután elkezdi rángatni a karodat, hogy „lécci-lécci, csináljunk valamit, mert a tévéműsor annyira unalmas”. Hátrány lehet, hogy egy könyvesbolt még a butikoknál és a drogériáknál is nagyobb kísértést jelenthet…

Figyelmesen tud hallgatni

Aki képes órákon keresztül elmerülni valaki másnak a történetében, biztosan nyitott mindenre, ami érdekes. Téged is meg fog hallgatni, ha valami érdemleges közlendőd van a számára, ebben biztos lehetsz.  Az aktív hallgatás képessége manapság egyre ritkább kincs, hiszen az emberek hajlamosak befelé összpontosítva rohanni. Ez a szerep viszont kifelé irányítja a fókuszt és le is lassít. Egy ilyen kommunikációs helyzet mindkettőtök előnyére válhat – különösen, ha szerepet tudtok cserélni.  Neked volt már könyvmoly csajod? Mik a tapasztalataid?

(Forrás: men.hu)

A cikket a potencianövelők szakértője a MrPotencia.hu tette közzé.